Skip to main content

ERVARINGS-
DESKUNDIGE

Ervaringsdeskundigen zijn bondgenoten, bruggenbouwers, rolmodellen, kwartiermakers, maar vooral hoopverleners. Ervaringsdeskundigen werken met hun eigen ervaringen, die hun geholpen hebben om kundig te worden en daarmee naar de toekomst te kijken. Niet stil staan, maar vooral toekomstgericht denken. Hoop doet leven en niet meer overleven. Het zijn impact makers met een missie.

EIGEN REGIE

Centraal in het contact met de ervaringsdeskundige staat: wat wil ik? Samen gaan we opzoek naar hoe je de regie in eigen handen kan nemen. Eigen regie is het vermogen om je eigen leven en noodzakelijke ondersteuning te regelen en het praktische vermogen om jezelf te redden in lichamelijk, sociaal en psychisch opzicht.

STIGMA

Gebukt gaan onder stigma, dat is alsof je bij elk contact weer bang bent dat de ander een onzichtbaar etiket op je voorhoofd plakt. Dit gebeurt vaak door onbegrip. Door zelfontwikkeling focus je op het bewust worden van je eigen kunnen en laten. Het doorbreken van stigmatisering is een van de processen van bewustwording.

VRIJE RUIMTE